Erica Deam
American Intercontinental University

Synopsis
My clients requirements included the need to be close to nature, have plenty of space, a sense of solitude and rustic mountain living within a contemporary space that works for their busy London lifestyles.

Specifically, this project employs elements of topography to create public and private areas within the home while maintaining the feel of wide-open spaces. Varying layers and elevations provide each functional space with a different level of privacy. There are vistas and terraces throughout the space which afford views to the public areas of the home and create a strong visual connection between the interior and exterior. This connection is enhanced with the use of rustic materials such as stone and timber. I began with a lateral concept, then adapted it by creating an inhabitable landscape within the space.
View winning entries 2011